lauantai 2. huhtikuuta 2011

Meillä suunnitellaan kovasti sisustusta omaan kotiin. Oman päiväkoulun lisäksi olen muutaman illan viikossa opistellut yliopistolla sisustussuunnittelua. Niin mielenkiintoisa ja kivaa. Luennot saa mielikuvituksen lentämään, ja suunnitelmat villiintyy.

Päässä on joko unelma, tai sitten pakkomielle. ;) Pinkin Smegin toivon vielä joku päivä näkeväni keittiössäni.
Olemme etsineet hengittäviä tapetteja, ikävä kyllä näissä on kuosivalikoima melko rajallinen. Me kun emme halua kodistamme mitään retrotyylistä värisekoitusta. Pihlgren ja Ritolan tapeteista kirsikkapuu miellyttää silmää harmaa-vaaleanpunaisena. Se sopisi ehkä makuuhuoneen yhteen seinään. Useammalla seinällä saattaa olla jo hiukan levoton.Kuvat on lainattu netistä

En malta odottaa, että pääsemme remonttihommiin. :)

Opinnäytetyö liinani ovat valmiina. Huh! Kuvaa varmasti tulossa ensi viikolla jahka saan leväytettyä liinan johonkin kuvaamista varten. Se on suuri. Noin 190 x 190 cm, juhlava, kaunis ja valkoinen, ainakin vielä. Ensi viikko on vielä työn täyteinen. Opinnäytetyön työkansio sekä kirjallinen osuus on palautettava torstaina. Sen jälkeen uskallan ehkä jo hengähtää ja saan ajatuksia muihinkin käsitöihin.

8 kommenttia:

 1. Kommentointi taas jääny, mutta lukemassa olen käyny :)

  Teet kyllä ihanan monipuolisia juttuja ja mahottoman siistejä!

  Tsempit opiskeluun!

  VastaaPoista
 2. Saako uusi lukija udella, mitä opiskelet? Ja mitä ko sisustusluennot ovat? Kiinnostaa!

  VastaaPoista
 3. Valmistun tänä keväänä tekstiilialan artesaaniksi. Opintoihin kuuluu pääasiassa kankaankudontaa, mutta myösn kankaanpainamista ja värjäystä. Loppurutistus siis menossa. :)
  Sisustussuunnittelu on arkkitehdin opintoihin liittyvä kurssi, mikä on Oulussa ainakin mahdollista suorittaa avoimessa yliopistossa. Jos vaan mahdollista on niin suosittelen ehdottomasti. Luennoilla käydään läpi kaikki väreistä valaistukseen, sekä huonekalujen sijoittelu. Meidän pitää suunnitella johonkin olemassa olevaan kohteeseen sisustus, ja se sitten esitetään loppukritiikissä. Minulla kohde on meidän makuuhuone. :)

  VastaaPoista
 4. Ihan pakko kysäistä, että mitä ovat hengittävät tapetit??

  VastaaPoista
 5. Hengittävät tapetit on tapetteja jotka läpäisee kosteuden. Nykyään paperitapetti termiin ei voi enää luottaa, koska sitä nimeä käytetään usein tapetista joka on painettu/maalattu paperille, mutta pintaan on laitettu esim. vaikka vinyyli. Suurin osa tapeteista tänä päivänä on muovia tai muovipinnoitettuja.
  Me haluamme välttää muovia jo ekologisuuden takia ja talo on hirsitalo jota emme halua sulkea "muovipussin" sisään. :)

  VastaaPoista
 6. Ihana blogi sinulla! Taidan olla ekaa kertaa kylässä. Smegistä minäkin uneksin, tummanpunaisesta. Tuo tapetti on myös aivan ihana. Meillä on jonkin verran P&R tapetteja, tykkään niistä ja paperipinta on ihana. Ps. tervetuloa osallistumaan arvontaan blogissani!

  VastaaPoista
 7. Kiitos tiedosta, jotain tuon suuntaista ajattelinkin, en vain ole tullut ajatelleeksi aiemmin. Meni just olohuoneen tapettihankinta himpun verran haastavammaksi, kun jo valmiiksi haluamani värimaailma on osoittautunut harvinaiseksi... =D

  VastaaPoista
 8. Kiitos! Katsoin kesäyliopiston kursseja ja siellähän tuo sisustaminenkin komeili, alle satasen kurssi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Vierailethan toistekin! :)