perjantai 10. huhtikuuta 2009

Villahuopia

Meillä oli koulussa tehtävänä tehdä itse suunnittelemat huovat. Huovat siis kudottiin kangaspuissa ja suunnittelimme ne täysin kokonaan itse. Molemmat huopani ovat kooltaan n. 145x200 cm.Tämä oli ensimmäinen huopa. Kuvassa huopa on kaksinkerroin, toinen puoli on samanlainen kuin kuvassa näkyväkin. Lankana on Tekstiiliteollisuuden huopalanka sekä loimessa, että kuteessa. Loimen tiheys on 4,5 , kuteen tiheys 4.Sidoksena oli yhdistetty tasatoimikas ja panama. Tykkään todella paljon noista panama-raidoista, ne jakavat huovassa kivasti eri väriset ruudut.

Toinen huopani olikin se surkuhupaisa epäonnistunut tekele. No okei, tykkään väreistä paljon, mutta sidoksen valitsisin nyt toisin. Tässä huovassa kävi hassusti, kun niisin toimikkaan kolmelle varrelle eikä huopaan syntynyt näin kovin pitkiä lankajuoksuja. Tämän takia huopa on jonkin verran jäykempi kuin ensimmäinen.Tässä huovassa koko loimi oli tummanruskea. Kuteena oli vuoretellen oranssi ja aniliininpunainen niin, että sain huopaan ruudullisen kuvion.
Sidoksena tässä on loimi- ja kudevaltainen toimikas mikä saa siis aikaan nuo ruudut niin, että joka toinen näyttää tummemmalta.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. Vierailethan toistekin! :)