torstai 24. joulukuuta 2009

Joulubloggaus

Alla muutama kuva käsitöistä mitä tuli joulun alla tehtyä ja sujautettua joulupaketteihin. :)Käsipyyhe keittiön kaapin kahvaan. Näitä tein oikeastaan kaksi, mutta toisen jätin itselleni. Kuva on painettu valkoisella kangasvärillä sabluunalla minkä löysin sinooperista. Sabluunassa oli tuon kokoinen kuvio ja sitten toinen samanlainen kuvio, mutta isompi. Tulee varmasti käytettyä toistekin.Paketteihin sujahti kestotiskirättejä bambulangasta. Malli on ihan omasta päästä, kokeilin ensin tehdä erään ohjeen mukaan, mutta jostakin syystä se ei vain onnistunut. Nämä oli herättänyt ihmetystä, ehkä me aletaan olla vain liian hörhöjä muihin nähden. Meille nämä eivät ole mikään erikoisuus, mutta meillä taidetaan moni muukin asia tehdä hiukan niin, että muut pyörittelee silmiään... :D Meillä ei käytetä esim. talouspaperia vaan siinä käytössä on vanha lakana joka on revitty sopivan kokoisiin palasiin. =) Onhan noita muitakin hörhömäisyyksiä mitä meillä harrastetaan, mutta ne lienee parempi jättää kertomatta...Kaitaliinat on kudottu pellavasta. Loimi on aivinaa 16/2 ja kude rohdin 8. Näitä tein kaksi, molemmat erilaisilla raidoituksilla. Onnistuikin paljon paremmin, kuin viime kevään näyttötyö, joka oli kyllä yksi tuskien taival. Tosin olen tuon pellavan kanssa muutenkin nyt tullut hiukan paremmin toimeen. Koulussa meillä oli tehtävänä suunnitella kuuden kappaleen sarja pellavakäsipyyhkeitä. Näiden kudonta onnistui ilman mitään suurempia ongelmia, vaikka pellavaloimen kanssa pelaaminen on aloittelijalla melkoista. Saa olla melko kokenut, että loimesta saa luomisvaiheessa tasaisen, mutta onneksi niihinkin epätasaisuuksiin, mitä loimeen tuli on olemassa konsteja. Harmi kun pyyhkeistä ei ole kuvia. Niistä tuli aika kivat. Emme saaneet käyttää värejä ollenkaan, vaan meillä oli lankana vain valkaistu ja luonnonvärinen aivina 8.Viimeiseksi huovutetut tossut fritidsgarnista mihin tein sokcstopilla pohjaan liukuesteet.

Teimme myös isovanhemmille muistipelin lasten kuvista. Tästäkään ei tullut otettua kuvaa, mutta tulostimme kuvat ja liimasimme ne kartongille. Nämä laminoimme mikä takaa lähes takuuvarman kestävyyden ja paransi tulostettujen kuvien ulkonäköä. =)

Mitähän sitä ensi jouluksi keksisi. Jos aloittaisi jo tammikuussa eikä kahta viikkoa ennen joulua niin kuin tänä jouluna. =)

Tällä hetkellä työn alla on kissa-hattuja. Kaksi jo huovutettuna, yksi neulomisvaiheessa. Kahteen tulee kiekurat, yksi jää yksiväriseksi. Näistä varmaan jo viikonloppuna kuvia.

Suunnitelmissa on huovutetut ratsastuslapaset. Päässäni olen pyöritellyt ohjetta, kunhan hatut saan pois puikolta ja neulan alta, alan lapasia pähkäilemään. Jospa ne sormet pysyisi lämpimänä maastoilemassakin.

Oikein rattoisaa joulun aikaa kaikille.

4 kommenttia:

 1. Kaikenlaisia "hörhöilyjä" tulee harrastettua varmaan itse kenenkin perheissä -varsinkin lapsiperheissä. Meilläkin kaikenlaisia,jotka parempi pitää sisäpiirin juttuina =). Tosi kivoja lahjaideioita olet keksinyt ja upeaa pellavaa! Riemullista Joulunaikaa!t.Tuulai

  VastaaPoista
 2. Hienot lahjat kaikki! Olet ollut ahkera kutoja sekä puikoilla että kangaspuilla. Jatkukoon ensi vuosi samoissa merkeissä. ps. yritin löytää sun antaman kopion huovutetusta hatusta mutta se on kadonnut taivaan tuuliin....
  Saanko uuden sit ensi vuonna? :) Mielenkiinnolla jään odottamaan ratsastuslapasten syntyä - kolmesormisetko?

  VastaaPoista
 3. Hannah, mikä hatun ohje sulla oli? =) Ullasta löytyy miau-hattu jos se oli tuollainen kissalakki. Minä olen sitä jonkin verran muokannut omasta mielestäni paremmaksi. Joo kolme sormiset lapaset oli tarkoitus tehdä. Jännityksellä nähdään, että tuleeko pikkurillistä oikean kokoinen, ei kai niissä muuta ongelmaa ole. :)

  VastaaPoista
 4. Tänään testasin ensimmäisen kestotiskirätin, ja aion tehdä useammankin "hörhötyksen", oli senverta hyvä käytössä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Vierailethan toistekin! :)