sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Muutama kissahattu ja kolmisorminen lapanen

Jouluviikolla tuli tehtailtua urakalla kissahattuja. Näiden tekemiseen ei kyllä onneksi kauaa mene. Illassa neuloo lakin ja pistää koneeseen niin, että aamusta se on huovutettu. Neulahuovutuksiin menee tunteroinen. Musta tuntuu olevan suosittu. Seuraavan saan tehdä punaiseksi, mukavaa vaihtelua. =)Lankana näissä kaikissa Fritidsgarn ja puikot ne kutoset.Illalla neuloin yhden lapasen. Hiukan jännitti, että mitä koneesta tulee ulos, mutta tulikin sopiva ratsastuslapanen. Pitänee siis toinenkin tekaista ja huovutella. Onneksi kirjoittelin ohjetta ylös, niin on helppo tehdä samanlainen. Näihin tarvitsisi saada pehmeää nahkaa tai mokkaa. Pelkällä villalla ohjasote ei ole kovinkaan pitävä.


3 kommenttia:

  1. Hahaa...ihanaa että joku onnistuu. Minäkin tein hatun, mukavasti meni automatka sitä väkästäessä. Sitten perillä koneeseen ja innoissani odotin. Huopunut kyllä oli ja todella hyvin...ajattelehan että aikuisen hattu ei mahtunut meidän vuoden vanhallekkaan, ihan oikeasti nauroin pesuhuoneen lattialla kippurassa. Lankana oli huopanen ja tuloksena todella hieno hattu nukelle...Uuden kyllä ajattelin tehdä mutta säädetään sitten tuota linkousta hieman pienemmälle.

    VastaaPoista
  2. Hei, ihana blogi sinulla. Ja kovasti olet aikaan saava ihminen vaikka suunnittelijaksi itsesi esitteletkin... Toimisikohan tuossa ratsastuslapasessa jarruna se lateksilitku (jonka nimeä en just nyt muista) jota käytetään myös jarruna tossujen ja sukkien pohjassa. Tilasin sitä jostain naamiointi liikkeestä itselleni tossujen pohjaan. Ihanat lapaset joka tapauksessa, laitahan ohjetta tänne blogiin niin saan tehdä ystävälleni samanlaiset...

    VastaaPoista
  3. Ihania kissahattuja! Oletko tehnyt nuo Ullan miau-hatun ohjeella? Jotta tulee aikuiselle sopiva, kuinka ison teet hattukoolle 60 cm? Eli paljonko silmukoita ja kuinka korkea hattu?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Vierailethan toistekin! :)