sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Voiko räsymattoon rakastua?

Voin todistaa, että voi. :D Tämä matto valmistui koululla viimeisenä työnä ennen työssäoppimista. Olikin nopea tehdä. Viikko siinä meni loimenluonnista siihen, että matto oli viimeistelty. Ja joka päivähän meillä ei kudontaa koulussa ole. Matto on tehty täysin kierrätetyistä materiaaleista, mikä ehkä omalta osaltaan tuo siihen omanlaisensa viehätyksen. Sitä kun katsoo, pystyy sieltä näkemään lakanan jossa minä olen monet lapsuuteni yöt nukkunut. :) Tummanvihreän kuteen värjäsin koulussa, koska semmoista ei valmiina ollut. Se on aika kiva tuossa kahden vaaleamman vihreän kanssa. Muistatteko kun tein joskus aikaisemmin maton, en tykännyt sen tekemisestä ollenkaan? Nyt kuitenkin mattoloimi odottaa puihin laittoa ja niissä toivottavasti syntyy matto meidän eteiseen. Sävyinä punaista ja valkoista, ehkä vähän mustaa. Punaista kudetta ei ole ollut saatavilla joten sitä varten olen värjäillyt vanhoja lakanoita koululla. Valitettavasti kotona matonpaukutusaika on rajallista, joten en usko maton kovin nopeaa valmistuvan, varsinkin, kun työssäoppimisen aikana on osa päivistä klo 10-18, mikä tarkoittaa sitä, että olen kotona seitsemän jälkeen. Järkyttävää ajatella, että näinä päivinä näen lapsiani vain sen tunnin, kun tehdään iltahommat. :(Sattumalta samoissa väreissä syntyi neitokaiselle housut kokoa 110 cm. Kaava on SK 11-12/2009, tosin muokkasin sitä jonkin verran. :) Kukka on aplikoitu takapuolelle. Olisin halunnut tehdä siihen pitkän varren pelkällä leveällä siksakilla, mutta sattumalta ainoa vihreä ompelulanka mitä laatikostani löytyi oli juuri tuon vihreän kankaan väristä, joten se ei sitten onnistunut. Hiukan alempana kukka olisi voinut olla, mutta yllättävän vaikea arvioida kohtaa, ennen kuin kappaleet on ommeltu yhteen. :) Saa nähdä kelpaako, nykyään neiti on suosinut enemmän mekkoja.Viimeisenä itselle huovutetut lapaset jotka on valmistuneet ainakin viikko sitten, ehkä jopa ylikin. En vain ole saanut kuvattua. :)Lanka: Fritidsgarn punainen ja valkoinen
puikot: 6 bambut
ohje: lankakaupasta saatu

18 kommenttia:

 1. Onpas matto kuin karamelli :) Kyselit juoksuhousujen kaavaa! Itse oon piirtänyt kaavan aikalailla Hurtan juoksuhousuista. Kaava on hyvin yksinkertainen yläpäästä hieman leveämpi mitä alapäästä. Staffin koko taitaa olla liian pieni dalmikselle. Voin laittaa myöhemmin kaavan mitat jos kiinnostaa. Nyt en pääse mittailemaan kun lapsi nukkuu huoneessa jossa kaava on :)

  VastaaPoista
 2. Uih mikä matto! Suloisen keväiset värit :) Räsymaton kuuluu olla kierrätysmateriaaleista, minäkin olen lapsena paukuttanut niitä kymmeniä metrejä.

  VastaaPoista
 3. Tos nätti matto! Minun suosikkivärit....nätit on neidin housutkin!

  VastaaPoista
 4. Wau,mitkä värit!Kuin karkki!
  En henk.kohtaisesti kauhiasti tykkää räsymatoista mutta tuo on kyllä nätti:)

  VastaaPoista
 5. Joo itsekään en ole ennen ollut kovin suuri räsymattojen ystävä, taisinpa tuota suunnitellessa muutaman kerran sanoa, että en halua mitään räsymattoa meille. :D Mutta oli se vaan kiva tunne, kuin sai maton levittää lattialle ja näki miltä ne raidat näyttää ihan oikeasti eikä vain paperilla. :)

  VastaaPoista
 6. Upea matto! Meillä oli lapsuudenkodissa kangaspuut, mutta harmikseni äitini ne jossain vaiheessa hävitti. Olisi ihana kutoa matto.

  VastaaPoista
 7. Ihku matto, uppoaisi meidänkin lattialle milloin vain. Linkitin sinut omaan blogiini, kai käy?

  VastaaPoista
 8. Useita kymmeniä metrejä on tullut vanhoista vaatteista leikatuista kuteista kudottua mattoa. Ne herää aina uudestaan eloon kesäisen pesun jäljiltä ja korvissa soi Ragni Malmsteenin: Riepumattolaulu. Kyyneleet vierähtää aina silmiin sitä kuunnellessa. Niin koskettava se laulu on. Upea on Sinunkin mattosi!

  VastaaPoista
 9. Ihana matto. Keväinen ja herkulline väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
 10. niiiiiiiiiin ihuna matto <3

  VastaaPoista
 11. Ihana on, niinkuin jo totesin koulussa! Terkkui

  VastaaPoista
 12. Suloiset värit matossa.
  Kysyisin sinulta fritidsgarnin kulumisesta, ostin ensimmäistä kertaa sitä lapasiin, ennen olen huovuttanut vain huopasesta ja purosta mutta fritidsgarnissa on vain kivempia värejä. Kaupasta saamani ohjeen mukaan 100 g riittää lapasiin (40 silmukalla) mutta minulla se loppui jo ensimmäisen lapasen päättelyvaiheessa ja siitäkin uupuu vielä peukalo, eli sen mukaan meni yli 200g. Paljonko sinulla on kulutus lapaspariin?

  VastaaPoista
 13. Heippa Hanna. Minulla lapasiin menee vajaa 100 g. Ehkä n. 80 g jos oikein tarkkoja halutaan olla. Itse neulon 36 s. Aika hurjalta kuulostaa tuo langan menekki sinulla. Tuo sama ohje minkä minä sain lankakaupasta löytyy myös Prinsessatrion blogista. Sillä tulee hyvä. :) Linkki blogiin löytyy kommenteista ylempänä. :)

  VastaaPoista
 14. heippa jenkku. haaste mun blogissa

  VastaaPoista
 15. Voi mikä upea matto, ihanat värit.

  VastaaPoista
 16. Tuo mattohan on justi kun Kiasman uuden näyttelyn mainosjuliste. Onnellisen miehen maalauksia, muistaakseni. Tuo on varmasti onnellisen kutojan matto.

  VastaaPoista
 17. Ihana matto ja niin on housutkin! Just nuo värit on niin herkut :D

  Mulla olis kangaspuut, mutta tuolla ladossa ne vaan makaa kun ei ole tilaa niille missään.

  VastaaPoista
 18. Nuo huovutetut lapaset on ihanat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Vierailethan toistekin! :)