tiistai 19. lokakuuta 2010

Kauraista omenaglögisaippuaa

Viikonloppuna sain vihdoin kaivettua saippuantekovälineet esiin ja tehtyä satsin saippuaa. Perusohje on Saara Kuhan käsintehtyä saippuaa kirjasta. Omia lisäyksiä laitoin saippuaan vehnäleseitä hiukan kuorimista varten ja tuoksuksi ihanaa joulun tuoksuista omenaglögi tuoksua.Muotteina osalle massaa toimi joskus kaupanpäällisiksi saatu silikonimuffinssivuoka, sekä pringles-purkki. Nämä on kyllä kauniita ja ihanan pinnan antaa tuo kauralese. En malta odottaa että pääsen testaamaan. :)

4 kommenttia:

 1. Ihana nähdä kun joku on tehnyt saippuaa!Itsellä myös ajatuksena tehdä.Tuotahan voisi käyttää ihan suihkussa kurintana.Mitä kauraleseitä käytit ja onko tuo sitä valkoista massaa? Oletko ostanut jostain nettikaupasta?

  VastaaPoista
 2. Kuulostavat herkullisilta :) Nuita oiskin kiva antaa joululahjoiksi!

  VastaaPoista
 3. Käytin näissä ihan tavallisia kauraleseitä mitä olen leivontaa varten kaappiin ostanut. Näitä ei ole tehty valmiista massasta, vaan yhdistämällä rasvoja ja vesi-lipeäseosta. Suosittelen ehdottomasti tuota käsintehtyä saippuaa kirjaa. Ja ei ole yhtään niin vaikeaa, kuin mitä kuvittelisi. :)

  VastaaPoista
 4. Ihania saippuoita. Mullakin tuolla kaapissa kaikki tarpeet saippuoiden tekoa varten, yhden kerran olen tehyt ja mua jotenkin pelottaa tuon lipeän kanssa puljaaminen. Ois kiva antaa joululahjaksi. Tuon Kuhan kirjankin oon joskus lainannut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Vierailethan toistekin! :)