tiistai 21. joulukuuta 2010

Maton tekele

Vihdoin ja viimein joululoman alettua sain suunnittelemani maton alulle. Nyt sitä on syntynyt jo vajaa 1,5 metriä. Vielä on matkaa loppuun. Matto tulee käytävällemme ja pituutta sille loppujen lopuksi tulisi n. 4 metriä.

Kuteena tässä on eko-ontelokudetta jonka pesin ja kuivasin ennen kudontaa. Näin neuvotaan pesuohjeessa koska kude voi kutistua ohjeen mukaan jopa 25 % Kuivauksen suoritin kuivausrummussa ja ehkä tästä johtuen kude kutistui reilusti. Menekki mitä laskin mattoon riittävän ei ehkä nyt riitäkään joten keikka kudeostoksille on tulevaisuudessa tiedossa. Ontelokuteen kanssa kuteena on pohjalla moppilanka. Tykkään tämän maton ulkonäöstä todella paljon.Joululahja bloggaus tulossa joulun jälkeen ja ehkä muitakin päivityksiä tulevaisuudessa hiukan ahkerammin. Nyt olen tehtaillut huovutettuja pipoja ja lapasia tilauksesta ja näitä jokaista en ole erikseen kehdannut tänne kuvata. Toivottavasti pian kerkeäisi istua ompelukoneen ääreenkin. :)

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille! Nauttikaa. :)

Tänä vuonna ei missään päin suomea tarvitse pelätä mustaa joulua. Pakkasia sen sijaan on luvattu, että voi perinteiset tapaninpäivän rekiajelut jäädä välistä.

4 kommenttia:

  1. Mun kangaspuut on varastossa - ei vaan ole tilaa. No ehkä vielä joskus, vaikka sitte eläkeiässä. :D

    VastaaPoista
  2. Vau! Osasinko mä katsoa oikein, raidat on pituussuunnassa, ei leveys? Jos on, niin kadehdin suuresti ja toivon että osaisin itsekkin kutoa tuollain, ja varsinkin toivon että ois tilaa puille, jotka lainaan kyllä saisin jos haluaisin.

    VastaaPoista
  3. Juu, tässä matossa raidat tulee pystysuunnassa, Samalla sidoksella olisi mahdollista tehdä myös semmoista mattoa missä olisi pieniä ruutuja jos vain sitoisi yhden polkusen lisää. Tämä on kyllä varsin hauskan näköinen matto ja en malta odottaa, että saan sen lattiaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Vierailethan toistekin! :)